Gå till innehåll
Om oss

Varnamo of Sweden

Täcken och kuddar tillverkade i Sverige

Om Varnamo Of Sweden

Värnamo Sängkläder är grundare av varumärket Varnamo of Sweden.

Värnamo Sängkläder AB grundades 1951 i Värnamo, Sverige. Än idag hittar man Värnamo Sängkläder med sin produktion i Värnamo. Företaget har sedan starten varit familjeägt och ägs nu av tredje generation. 

Värnamo Sängkläder tillverkar allt från kuddar, täcken, madrass-och bäddskydd i sin toppmoderna produktionshall i Värnamo. Påslakan tillverkas i Spanien (undantag Bambu-serien som tillverkas i Kina), lakan och örngott tillverkas i Pakistan och den populära dunserien Lilja tillverkas i Danmark. 

Produkterna säljs av kända möbel- och inredningsbutiker över hela Sverige, både i butik och på webben samt i en egen webbshop. Värnamo Sängkläder tillverkar också produkter åt andra varumärken och företag. Har du någon gång sovit på hotell, i Sverige eller i Europa, är det en stor sannolikhet att man sovit i sängkläder från Värnamo Sängkläder. 

Värnamo Sängkläder erbjuder ekologiska produkter med stoppning av återvunnet material, produkter med olika certifieringar så som Öko-Tex, Trygg Textil, GOTS och GRS för att konsumenten ska känna sig trygg i sitt val när de väljer produkter. Värnamo Sängkläder är i ett skede att lansera helt nya förpackningar där fokus ligger på närproducerade förpackningar och monomaterial för enklare återvinning för konsumenten.