Gå till innehåll
Om oss

Våra certifikat

en guidning i våra certifikat och vad de står för.

Öko-Tex Standard 100

Alla våra produkter är kontrollerade och godkända enligt ÖKO-TEX standard 100, denna standard innebär att produkterna kontrolleras och blir garanterade att de inte innehåller några kända hälsovådliga ämnen. 

 

Nomite

Alla våra duntäcken och dunkuddar är märkta med NOMITE, din garanti för att produkterna är säkra med sängkvalster. Tyget som används till våra duntäcken och dunkuddar är så tätt vävt att sängkvalstren inte kan ta sig igenom. Det innebär därför att dessa produkter lämpar sig för personer med utvecklad allergi mot sängkvalster. 

Downafresh

Downafresh står för kvalitet och garanti. Alla duntäcken och dunkuddar från Varnamo of Sweden är tillverkade av råvaror av högsta kvalitet, och har därmed en lång livstid. På täcken ger vi dig 10 års garanti mot bristande sömmar och otätheter.

Downpass

Produkter märkta med Downpass står under en ständig kvalitetskontroll av ett oberoende institut. Downpass garanterar en spårbarhet varifrån dunet och fjädern kommer, samt att dunet och fjädern inte kommer från levande djur.

Outlast

Outlast® är en serie högteknologiska produkter som från början utvecklades av NASA. Produkterna ser till att hålla en jämn och behaglig temperatur i sängmiljön.

Outlast® produkter anpassar sig till hudens mikroklimat genom att absorbera, fördela och släppa ifrån sig värme för att ge en optimal och jämn temperatur i sängen.

Outlast® teknologi använder PCM, Phase change material, för att absorbera, förvara och utjämna temperaturen. När huden är varm absorberas och utjämnas värmen i produkten.

Outlast® tekonologi balanserar inte endast temperaturen utan minskar också fuktigheten. Studier visar att Outlast® produkter kan reducera svettproduktionen med mellan 30-50%.

"Not too hot, not too cold, but just right"

 

GOTS

Global Organic Textile Standard, GOTS, är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil. Krav ställs på textilfibern och på de kemikalier som används i bearbetningen men också på paketering, märkning och distributione. GOTS ställer också krav på arbetsförhållanden i fabrikerna.